AIR IMPORT MEDEWERKER

Vanwege toename van werkzaamheden zijn we voor onze vestiging in Hoofddorp opzoek naar een fulltime air import medewerker. Wij zijn VDH Next, onderdeel van de Van der Helm groep, een Nederlands familiebedrijf dat in 1936 is opgericht. Onze klanten (voornamelijk uit de Fashion & Lifestyle en electronics industrie) hebben we altijd met toewijding en hard werken van geschikte logistieke oplossingen voorzien. Inmiddels zijn we zijn uitgegroeid tot een internationaal opererende totaal-aanbieder op het gebied van vrachtvervoer, logistiek en douanezaken. In de functie van air import medewerker krijg je te maken met alle aspecten van de dagelijkse afhandeling van binnenkomende luchtvrachtzendingen.

DE FUNCTIE

Als air import medewerker zijn je taken o.a. frequent contact met klanten over de status van hun zendingen en het verzorgen van douane inklaringen en het opstellen van T-documenten al naar gelang de instructies van de klant. Daarnaast informeer je onze agenten/partners en de Europese (eind)ontvangers d.m.v. dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse rapportages. Tot slot heb je als air import medewerker dagelijks contact met onze interne planning en vervoerders die het eindtransport verzorgen.

Jouw competenties en ervaringen

  • Je hebt minimaal een afgeronde MBO opleiding;
  • Je beschikt over tenminste 3 jaar werkervaring in een luchtvracht gerelateerde werkomgeving;
  • Je hebt ervaring met diverse douane handelingen, zoals het doen van aangiftes en het aanmaken + afmelden van T-documenten
  • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Proactief, klantgericht en je hebt goede communicatieve vaardigheden;
  • Je bent stressbestendig, behoudt overzicht en bent gewend om te werken met deadlines;
  • Een accurate werkwijze en oog voor details;
  • Beheersing van Riege operationeel systeem is een pré;

WIJ BIEDEN

Een afwisselende baan als air import medewerker in een groeiend familiebedrijf. We zijn een transparante en vriendelijke organisatie waar een collegiale werksfeer belangrijk wordt gevonden. Met flexibele werkplekken en een nieuw mooi ingericht kantoor voel jij je al snel op je gemak! Je krijgt het vertrouwen en de vrijheid om zelf keuzes te maken. Bijscholing is goed voor jou en goed voor ons bedrijf: daarom stimuleren we verdere ontwikkeling binnen je vakgebied! Daarnaast bieden wij een goed salaris, reiskostenvergoeding, 25 vakantiedagen, 8,33% vakantiegeld en pensioenopbouw. En niet te vergeten altijd gezellige werkborrels en een jaarlijks bedrijfsuitje naar het buitenland!

Enthousiast?

Stuur je CV en korte motivatie naar vacature@vdhelm.com tav Marco de Jong (operations manager).

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn telefonisch of per e-mail te bereiken. U kunt uiteraard ook gebruik maken van ons contactformulier.